Nieuw #schetsontwerp van #schuurwoning voor vrijkavel #Amaliapark#Woudenberg. Mooi #contrast tussen het doorlopende dak en de #kopgevels. Met #veranda en #garage in stijl. Alles onder een beperkt #budget. #zelfbouw#architect#bouwenbinnenbudget#bouwkavel#kavel#droomwoning

is volop bezig voor de complete Amsterdam. Nieuwe trap geplaatst, oude gevel verwijderd. Gevelkozijnen geplaatst. Gehele , , worden gewijzigd.

Onze #wijziging in #bestemmingsplan Schellinkhout is #onherroepelijk. Wij leggen de laatste #hand aan #aanvraagtekeningen voor de #omgevingsvergunning. Op naar de #Schellinkhout#schuur#kiten#wijds#IJsselmeer#Drechterland

Enige tijd geleden is #oplevering geweest voor de #uitvoering van #verbouwing#dijkwoning Buiksloterbreek Amsterdam @noord020. De gehele #dakopbouw is op subtiele wijze in stijl van de bestaande #bouw geïntegreerd. #architect#bouwenbinnenbudget#verbouw#vergunning

Wanneer een #aannemer het (versoberde) #schetsontwerp#overneemt’. Slechts in 1 beeld is er al #kwaliteitsverschil. (dan hebben we het niet over het #grafische#aspect..) De #detaillering van de #bouwaanvraag zegt daarin genoeg.. #zelfbouw#architect#bouwkavel#copypaste

#StudioFLORIS Wenst u een een robuust & steengoed 2019! #HAPPYNEWYEAR

#vergunning is binnen voor de #uitvoering van complete #verbouwing#dijkwoning Nieuwendammerdijk Amsterdam @noord020. Gehele #interieur, #dakopbouw, achtergevel met #uitbreidingen worden gewijzigd. #architect#bouwenbinnenbudget#verbouw#vergunning

– Voorstel voor , en ontvangstgebouwtje voor de entree van verscheidene activiteiten

Regelmatig zoeken we de op & soms gaan we daar letterlijk overheen! Momenteel zijn we druk bezig met een in . Een pand in District. Om de hoek bij , , !

ZELFBOUW KAVELS – wonen in de exclusieve villawijk in Almere – heeft u interesse?

De werkzaamheden zijn opgestart met betrekking tot de grootschalige van 55 woningen .

Wenst u een een buitengewoon mooi 2018!

Schetsontwerp van stadswoning aan rustiek woonplein voor vrijkavel . Mooi contrast tussen gemetseld basement en de lichte bovenbouw .

De mbt van 55 woningen is binnen! Ook bewoners is ruim gehaald! Nu op weg naar de

Schetsontwerp van riante woonvilla aan het water voor vrijkavel . Mooi contrast tussen de kaders, het metselwerk en toe te passen .

De uitvoering is gestart. Heipalen en keerwanden zitten erin! Het contour is al mooi zichtbaar.

De aanvraag voor grootschalige van het van S. van in is onlangs ingediend.

Uitgesproken voor een moderne vrijstaande villa in stijl voor kavel in krijgt vorm.

Onlangs is een vernieuwde uitgegeven met betrekking tot (bij)bouwen en .

Download de brochure hier.

Zie meer informatie op site van Rijksoverheid: bit.ly/2vOX2TX

Dit is nu hoe je duurzame dakoplossingen integreert. als dakpannen en de panelen verzonken in de dakbedekking.

Schetsontwerp voor compact #rustiek #schuurhuis bij nagelegen #Alkmaardermeer. Hierdoor gaat het volledig op in de omgeving.#Starnmeerpolder

Nieuw voor een vrijstaande woning in / stijl voor kavel in Het Landgoed .

————

Het kan in Nobelhorst!

Aan de oostkant van Almere in Almere Hout verrijst een hele nieuwe wijk met verschillende buurtjes die ruimte biedt aan woon-/werkhuizen, diverse voorzieningen maar ook ondernemers een plek geeft. Maar dit is geen gewone buurt. Nobelhorst ontstaat voor een groot deel juist door eigen initiatieven van bewoners en ondernemers. Van zelfbouwkavels of het opzetten van ondernemingen tot inrichting en het beheer van je eigen buurt. Het gebeurt op een manier en schaal die nog niet eerder in Nederland is vertoond. Echt bijzonder! Woningcorporatie Ymere en de gemeente Almere zijn hierbij de mede-regisseurs van deze gebiedsontwikkeling, maar de wijk wordt vooral gemaakt door de mensen zelf.

Duurzaamheid

Nobelhorst heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid. Een duurzaam buurtleven, natuurlijke beleving en de ambities op het gebied van energie krijgen veel aandacht. De nieuwe slootjes en kanalen in het plan, met groene natuuroevers, geven samen met het Oeverbos en Beverbos een natuurlijke beleving voor iedereen.

Om het dorp energieonafhankelijk en klimaatneutraal te maken worden tal van maatregelen genomen om dit te bereiken. Bijvoorbeeld door zelfbouwers in hun plannen te stimuleren en te ondersteunen om duurzaam te bouwen, maar ook door alle huurhuizen te voorzien van zonnepanelen.

Eerst besparen, dan duurzaam toepassen en tenslotte als het niet anders kan, niet-duurzame brandstof benutten; dit drietrapsmodel is leidraad bij alle plannen.

Wil je meer lezen over duurzaamheid in Nobelhorst? Klik dan hier voor de Nobelhorst Duurzaam krant

Geen bij je appartement in hartje ? Dan maken we een aan het appartement! interesse?

Onze RIETGEDEKTE VRIJSTAANDE VILLA met buitenzwembad is helemaal afgerond en staat te koop

Na landelijk nieuws is de omgevingsvergunning H.J.E. Wenckebachweg 48 voor hotel ook binnen! The Movement Hotel Bijlmerbajes, succes!

De gevels van de flat in West-Londen waren bekleed met polystyreen en triplex…

Zelfbouw is goedkoper en minder risicovol dan seriebouw voor gemeenten. Dat valt op te maken uit onderzoek van minister Blok naar elf projecten waarbij de bewoners zelf hun droomwoningen ontwikkelden, schrijft Cobouw op hun site.

Nederland is op het moment geen zelfbouwland. Relatief weinig gemeenten bieden locaties aan of ondersteunen burgerinitiatieven van doe-het-zelvers. Het heeft voor een deel te maken met het negatieve imago dat er heerst, stelt Esther Geuting op.

Namens Stec Groep deed Geuting voor het eerst onderzoek naar de verschillen in kosten tussen seriebouw en zelfbouw voor gemeenten. “De resultaten hebben mij verrast”, licht Geuting toe. “Zelfbouw kan naast projectmatige bouw een effectieve productiemachine zijn voor gemeenten.”

Productiemachine

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Zelfbouw? Een productiemachine? Geuting nuanceert daarom ook dat het onderzoek is gebaseerd op elf zelfbouwprojecten. Van absolute wetenschap is geen sprake, realiseert ze zich.

“Zelfbouw kan gemeenten op langere termijn meer geld opleveren”

Niettemin rekent het onderzoek ‘Eigenbouw de moeite waard’ met een aantal in Holland heersende opvattingen over zelfbouw af. Zo blijken de kosten die gemeenten maken voor eigenbouw helemaal niet hoger te zijn dan voor seriebouw. Sterker, ze zijn bijna 30 procent lager, 14.000 euro voor seriebouw om 10.000 euro voor een zelfbouwexemplaar. Ook de bouwkosten zijn bij eigenbouw iets lager. Geuting: “Verschillende voorbeelden tonen daarnaast aan dat zelfbouw gemeenten op de langere termijn ook meer geld kan opleveren in de vorm van grondopbrengst.”

Buitensporige investeringen

Kosten blijken niet alleen lager te zijn, zelfbouwers blijken slimme bouwers met oog voor rendement. In Schiedam bijvoorbeeld blijkt de waarde van door eigenbouwers gerealiseerde woningen 30 procent hoger te liggen dan in geval van vergelijkbare kavels van seriebouw. De andere kant is echter ook waar. “Soms veroorloven eigenbouwers zich buitensporige investeringen die niet in de taxatiewaarde tot uiting komen”, valt in het rapport te lezen.

“Succesvolle eigenbouw vereist een strakke organisatie van gemeenten. Als die op orde is kan het als een dolle gaan en een geoliede productiemachine zijn voor gemeenten. Maar als je eigenbouw inzet om initiatiefnemers te knuffelen en je sociale imago een beetje op te poetsen, zal dat juist wel leiden tot frustraties, langere doorlooptijd en hogere kosten”, duidt Geuting.

‘Doe maar op dat rotstukje’

Hoeveel gemeenten serieus werk maken van eigenbouw is onduidelijk. “Almere is natuurlijk de experimenteertuin van Nederland, maar ook gemeenten zoals Nijmegen, Oud-Beijerland, Den Haag, Amsterdam en Volendam zijn er ver mee. Per provincie verschilt het. In Noord-Brabant is eigenbouw traditioneel sterk ontwikkeld (20 tot 30 procent zelfbouw, red) terwijl dat percentage in Noord-Holland rond de 5 procent schommelt.”

Het leeuwendeel van de gemeenten doet wel iets, maar niet altijd van harte, ondervindt Geuting. “Vaak is het de allerlaatste optie. Zo van. Doe dat maar op dat rotstukje wat niemand anders wil. Dat is jammer want er zijn mensen die het heel plezierig vinden. Voor de goede projecten staan de mensen in de rij.”

Informele cultuur

Dat gemeenten zelfbouw niet echt serieus lijken te nemen, heeft ook met een soort van “informele cultuur” bij gemeenten te maken, beschouwt ze. “Werken met projectontwikkelaars, grote jongens met grote belangen, wordt door velen als leuk, stoer en interessant ervaren. Eigenbouw is in dat opzicht misschien niet zo sexy.”

“Verbazingwekkend” noemt Geuting de constatering dat gemeenten nauwelijks inzicht hebben in de totale kosten voor seriebouw. “Als gemeente wil je toch weten waar je je geld aan uitgeeft en wat je ergens aan overhoudt. Wat het kan betekenen? Dat je als gemeente soms te diepe fianciele badkuipen hebt en dat je misschien wel meer risico’s in huis hebt gehaald dan goed voor je is.”

Twintig procent zelfbouw

Bij eigenbouw hebben gemeenten meer grip op die risico’s, staat in het onderzoek. “De kosten voor eigenbouw zijn in de onderzochte gevallen niet alleen beter inzichtelijk achteraf, ze zijn ook beter te ramen.” Stec Groep bestudeerde elf zelfbouwprojecten. Geuting nuanceert daarom de uitkomsten. Ze benadrukt dat dit rapport geen pleidooi is vóór eigenbouw.

“Je moet het niet overal willen, maar als één op de vijf nieuwbouwwoningen via zelfbouw tot stand komt, zou dat heel mooi zijn. Dit rapport laat bovenal zien dat zelfbouw een aanvulling is op seriebouw om de woningmarkt als geheel meer vraaggericht te maken. Gemeenten hebben vaak het idee dat eigenbouw complexer en duurder is en langer duurt, maar dat imago hoeft niet waar te zijn.”

Bron: Cobouw.nl

zelfbouw architect?

Een kavel op het oog en op zoek naar een ervaren zelfbouw architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Studio FLORIS is een architectenbureau gespecialiseerd in duurzame zelfbouw en samenbouw projecten voor particulieren met een bijzondere woonwens. Wij ontwerpen, begeleiden en realiseren duurzame en betaalbare woningen met hoge architectonische kwaliteit op zelfbouwkavels door het hele land.

8 juli 13-16 uur Informatiemarkt zelfbouwkavels blok 10 Centrumeiland, divers kavelaanbod!

Kavel is gereed. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn klaar. Binnenkort start de uitvoering!

De gepresenteerde plannen op de zijn goed verlopen! Nu nog wachten voor akkoord op .

is ingediend voor deze strakke woning . Nieuwbouw plannen? Neem gerust contact met ons op!

Hoe was het gesteld in 2016 voor NL architecten? ‘Architectenbureaus in cijfers’ laat het zien in het BNA Jaaroverzicht

bouwen in het groen? In Amsterdam? Sloterweg, locatie B: specificaties & documenten over zelfbouwproject!

Of we hebben om van het een aantrekkelijk te maken? Uiteraard…! Ons eerdere plan natuurlijk!

Dit nieuws volgen we natuurlijk op de voet… Van Bijlmerbajes naar stadswijk:

Het ontwerp van deze te krijgt al duidelijk vorm

Het is goedgekeurd van grootschalige van 55 woningen ! Nu door met bewonerstraject opstarten

Onlangs zijn alle voor PI Over-Amstel verkregen! Er is hard geklust, vandaag de opening!

De robuuste van de bedrijfswoning op met , & krijgt al duidelijk vorm!

Wenst u een spetterend & kleurrijk nieuwjaar!

De bouw van schiet al lekker op! Prognose Januari!

Onlangs zijn we met onze werkzaamheden gestart voor de renovatie aan het monument van S. van Ravesteyn in Amsterdam.
S. van Ravesteyn is beter bekend van Diergaarde Blijdorp & het (voormalige) Rotterdam CS.

Lees meer

schetsontwerp
nieuwbouw – Nieuwveen

Onlangs is de oplevering geweest van de voormalige (buurt)supermarkt in deze twee woningen.

Afbouw 36 #appartementen Rijnbocht Leiden in volle gang, oplevering volgens huidige planning in augustus!

Het ontwerp van deze te  krijgt al duidelijk vorm.

Aanvraag  villa Baarn is volledig ingedient, nu afwachten

vrijstaande in Zeewolde wordt vandaag opgeleverd!

START UITVOERING!! 36 & 8 Rijnbocht Leiden

Welstand is akkoord met patiowoning Zeewolde!

De en van de parkvilla in Baarn is afgerond!

De 21 appartementen in de Van Ostadestraat zijn opgeleverd, aanschouw het resultaat!!

36 appartementen en 8 woningen te Leiden is binnen!

Aanvraag dubbele Amsterdam is ingediend.

Vandaag starten de werkzaamheden voor van de woning! te Doorn

Mooie nieuwe opdracht & van een dijkwoning in Amsterdam noord

laatste tweets

Tags