Onze Diensten

Ontwerp

Welke uitstraling krijgt het de woning of pand (of wijziging)? Wat zijn de verschillende opties? Wat komt waar? Wij maken architectuur voor u toegankelijk. De ambitie daarin is uw wensen te vertalen naar een bruikbaar, aantrekkelijk, maakbaar en bovenal betaalbaar ontwerp. Het architectonisch ontwerp van woning of pand geeft een compleet beeld van de indeling, maar ook buitenzijde. Onze architectonische opvatting hierin is het creëren van een (ruimtelijke) omgeving, die het dagelijkse leven van de gebruikers moet verrijken. We stemmen het ontwerp helemaal af op uw eisen en wensen, uiteraard rekening houdend met alle regelgevingen en vergunningen.

Interesse in schetsontwerp inclusief begroting?

Ontzorgen

Het (ver)bouwen is een complex proces en vereist een goede integrale aanpak. Tijdens het proces moeten voortdurend keuzes worden gemaakt die van invloed zijn op het eindresultaat. Met een gedegen voorbereiding en deskundige begeleiding kunt u het uitlopen van planningen en budgetoverschrijdingen voorkomen. We stellen hiervoor de juiste strategie op. Uiteraard houden we de voortgang voortdurend in de gaten. Door in elke fase de uitvoerbaarheid van een ontwerp te toetsen, kunt u de vertaalslag 
naar de praktijk vereenvoudigen en problemen bij de realisatie voorkomen. Daar helpen wij u graag bij.

Vrijblijvend een keer van gedachten wisselen?

Omgevingsvergunning

Voordat u de omgevingsvergunning activiteit bouwen (voorheen “bouwvergunning”) op de mat heeft liggen, moet er veel gebeuren. Het begint bij de buitenkant, de architectuur van het gewenste object. Om de architectuur en daarmee het ontwerp precies aan te laten sluiten bij uw stijl, wensen en gevoel, doorlopen we samen drie fases: het schetsontwerp, het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp. Op papier ziet u uw realisatie steeds meer ontstaan totdat deze uiteindelijk geheel aansluit bij uw wensen.
Gezamenlijk gaan we het gehele creatieve proces door. Naast het ontwerp maken wij ook alle vergunningsdocumenten, zodat wij de omgevingsvergunning activiteit (ver)bouwen voor u kunnen aanvragen. Alsmede de benodigde energie prestatie berekeningen en overige benodigde documenten. Aan het einde van deze stap heeft u uw uitgewerkte ontwerp en de vergunning in handen. Een mooie stap richting het verwezenlijken van de plannen.

Samen stap voor stap naar het gewenste eindresultaat

Tekenen

Wij zijn volledig thuis in alle schaalniveaus van het bouwproces. Onze ervaring en up to date kennis van methodiek en regelgeving toont dit aan. Studio FLORIS begrijpt waar het om draait bij het technisch uitwerken van ontwerpen. Het vereenvoudigt de communicatie met de projectpartners, zorgt voor een flexibele opstelling en stelt ons in staat mee te denken met onze opdrachtgevers. Bovendien zorgen we voor een grondige voorbereiding, wat tijdwinst oplevert bij de uitvoering én u behoedt voor onvoorziene kosten.
 Vernieuwingen binnen ons vakgebied worden maximaal benut en bouwkundige tekeningen worden gerealiseerd conform eisen bouwbesluit en relevante NEN-normen.

Uiteraard zijn wij geregistreerd bij het SBA – Bureau Architectenregister.

Het Bureau Architectenregister is de officiële instantie die het bij de wet ingestelde Architectenregister beheert, aangewezen door het Ministerie van VROM. Deze wet beschermt de architectentitel. Iedereen is gerechtigd architectuur te bedrijven, maar niet iedereen mag zich daarbij architect noemen.
Kijk voor meer informatie op www.architectenregister.nl

×

Hallo!

Chat met ons in WhatsApp of stuur email post@studio-floris.com

× Hoe kunnen we u helpen?