UW EIGEN HUIS BOUWEN

Droomt u daar nu ook van?

Geen projectbouw of catalogus
We praten dan natuurlijk niet over een project huis, of een standaardwoning uit een catalogus, maar een volledig afgestemd naar eigen ontwerp op basis van úw eisen en wensen. Eén dat er van buiten én van binnen helemaal uitziet zoals u altijd hebt willen wonen, op het plekje wat u zelf hebt uitgezocht. Wat is er mooier dan dat?

Veel mensen laten zich afschrikken door al het regelwerk rond een huis bouwen, zoals het zoeken naar een geschikte kavel, het aanvragen van de vergunningen en het vinden van de juiste bouwpartners. Men is bang voor alle (bijkomende) kosten, of de soms niet geheel onterechte angst, dat de kosten door slechte planning niet te overzien zijn.

Terecht of onterecht: een huis bouwen is een complex traject waar men zonder ervaring en kennis van de bouw best voor verrassingen kunt komen te staan. Aan de andere kant is een eigen huis bouwen een fantastisch avontuur! Als u maar de juiste (bouw)partij inschakelt. Een partij die meedenkt, vooruit denkt en net een stapje verder gaat.

Zelf een indicatie van uw bouwkosten maken?

Wanneer u overweegt uw droomhuis te realiseren wilt u weten met welk budget u rekening moet houden. U kunt hiermee zelf aan de slag met onze Bereken uw Bouwkosten sheet. Hierin kunt u gemakkelijk inzichtelijk maken hoeveel budget u nodig heeft.
Geheel vrijblijvend.

wenst u telefonisch contact nav de bouwkosten?

INDICATIE BOUWKOSTEN ZELFBOUW

Volume en afwerkingsniveau uitrekenen
Een richtprijs van bouwkosten is weer te geven in een kengetal per vierkante of kubieke meter. Zo kunt u met uw budget en gekozen afwerkingsniveau uitrekenen welk volume en afwerkingniveau van het nieuwe pand binnen uw budget valt. Houdt u rekening met een marge van vijf tot tien procent.

Bouwkosten per vierkante en kubieke meter
In deze tabel ziet u gemiddelde bouwkosten voor een woning per m2 en per m3 inclusief btw. Deze kosten baseren wij op jarenlange ervaringen van aannemers en bouwbedrijven. De richtprijs omvat alleen de bouwprijs van de woning. Hierbij gaan we gemakshalve uit van een grootte 600-800 m3.
Bijkomende kosten als leges, aansluitkosten nutsvoorzieningen, honorarium, grondonderzoek zijn in onderstaand niet meegenomen.

bouwkosten per m2 bouwkosten per m3
eenvoudige (kap)bouw € 1535 € 475
normale bouw € 1750 € 550
Luxe bouw € 2150 + € 650 +

– De prijs m2 per vierkante meter is de bruto maat; gemeten vanaf buitenkant muur.
– De prijs m3 per kubieke meter is de bruto maat; gemeten van de buitenkant muur, dak én onderkant begane grondvloer.

In deze berekening ontbreken, vele variabele bouwkosten van de keuken en afwerking van sanitaire ruimten. Door de ruime keus in materiaal variëren deze kosten teveel.

Vrijblijvend eens uw woonwensen bespreken?

GEDEGEN RAMING OP UW WENSEN

U heeft een bouwkavel op het oog, of zelfs al een optie, maar u heeft geen zicht op het totale kostenplaatje voor de bouw van uw droomhuis. Hoeveel bedragen de kosten voor een architect en wat betaal je voor een goede aannemer? Welke stelposten neem ik op in mijn begroting voor o.a. keuken, badkamer en tuininrichting? Bij Studio FLORIS maken wij een duidelijke investeringsraming waarin wij de haalbaarheid toetsen en een duidelijk overzicht geven van de bouwkosten en bijkomende kosten.

Een reëlere indicatie voor de bouw van uw droomhuis is sterk afhankelijk van uw eisen & wensen en het afwerkingsniveau. U moet denken aan de bedragen in bovenstaand tabel. Dit is inclusief BTW. Op onze website kunt u verschillende projecten bekijken waar wij momenteel mee bezig zijn.

Natuurlijk zijn de exacte kosten voor de bouw van uw woning sterk afhankelijk van uw wensen, vorm, materialisatie en overige zaken. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een persoonlijk gesprek. Om onze klanten / opdrachtgevers te helpen stellen wij een investeringsraming beschikbaar die u kunt downloaden.
Hiermee kunt u in de oriënterende fase inzicht krijgen in de mogelijkheden.

Uw ideeën eens met
STUDIO FLORIS bespreken?

We nodigen u graag uit om gratis vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

×

Hallo!

Chat met ons in WhatsApp of stuur email post@studio-floris.com

× Hoe kunnen we u helpen?