landelijke villa  //  Nieuwveen

In het gebied tussen de 18-holes golfbaan en het landelijke dorp Nieuwveen wordt het plan De Verwondering gerealiseerd. Het project omvat drie wooneilanden met elk een eigen uitstraling en mogelijkheden. Op één van de kavels in het plan  hebben we deze riante moderne vrijstaande villa op Parkeiland ontworpen, waarbij de doorlopende karakteristieke kaders de woning een geheel eigen dynamiek geven. De gesloten gevelvlakken geven privacy en gelijktijdig heeft de woning een ongekend groot oppervlak aan glazen puien.
Zowel de oost-, als zuidgevel hebben grote overstekken, omsloten door een krachtig kader. Voor verschillende momenten van de dag zijn er aangename buitenplekken gecreëerd met voldoende beschutting. De verdieping heeft een groot balkon dat uitzicht geeft over het gebied. De overloop heeft een verrassende doorkijk door de schuine lichtstraat met grote vide in de entreehal.
De donkere aluminium kozijnen contrasteren mooi met het lichte stucwerk. Het hout met verticale belijning van de laagbouw zorgt voor een warm aangezicht aan de voorzijde van de woning.