ontwerp herenhuis Nobelhorst

Notariswoning Almere

Nieuw voor een vrijstaande woning in / stijl voor kavel in Het Landgoed .

————

Het kan in Nobelhorst!

Aan de oostkant van Almere in Almere Hout verrijst een hele nieuwe wijk met verschillende buurtjes die ruimte biedt aan woon-/werkhuizen, diverse voorzieningen maar ook ondernemers een plek geeft. Maar dit is geen gewone buurt. Nobelhorst ontstaat voor een groot deel juist door eigen initiatieven van bewoners en ondernemers. Van zelfbouwkavels of het opzetten van ondernemingen tot inrichting en het beheer van je eigen buurt. Het gebeurt op een manier en schaal die nog niet eerder in Nederland is vertoond. Echt bijzonder! Woningcorporatie Ymere en de gemeente Almere zijn hierbij de mede-regisseurs van deze gebiedsontwikkeling, maar de wijk wordt vooral gemaakt door de mensen zelf.

Duurzaamheid

Nobelhorst heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid. Een duurzaam buurtleven, natuurlijke beleving en de ambities op het gebied van energie krijgen veel aandacht. De nieuwe slootjes en kanalen in het plan, met groene natuuroevers, geven samen met het Oeverbos en Beverbos een natuurlijke beleving voor iedereen.

Om het dorp energieonafhankelijk en klimaatneutraal te maken worden tal van maatregelen genomen om dit te bereiken. Bijvoorbeeld door zelfbouwers in hun plannen te stimuleren en te ondersteunen om duurzaam te bouwen, maar ook door alle huurhuizen te voorzien van zonnepanelen.

Eerst besparen, dan duurzaam toepassen en tenslotte als het niet anders kan, niet-duurzame brandstof benutten; dit drietrapsmodel is leidraad bij alle plannen.

Wil je meer lezen over duurzaamheid in Nobelhorst? Klik dan hier voor de Nobelhorst Duurzaam krant